Anna Rahim
HOME TUTORIAL TWITER FACEBOOK INSTAGRAM
Cabaran 30 Hari Blogging : Day 17 Travel
Wednesday, January 11, 2017 • 21:37 • 4 comments
Assalammualaikum and hii uolssss!


Okayh tajuk malam ni, ialah Travelllllllllllll. Haa habaq mai siapa yang tak suka travel ni? habaq mai cepat. Ceq nak tahu ni? Rugi nya siapa yang tak suka nak travel ni, hihiih. Memang la membazir duit kekadang, but korang mesti lah luangkan masa untuk diri korang. Lihat permandangan permandangan negara or negeri orang. Baru lah korang tahu keadaan negara or negeri orang tu macam mana.

Aku ni, belajar jejauh baru dapat merasa travel ni, kalau aku duduk yong peng je, tak merasa lah aku. hihihih. Sekarang ni, aku dah jelajah pergi, Kelantan, Terengganu, Melaka, and ofcoz lah Negeri Sembilan kan sebab aku belajar dekat sini.

But maybe kalau dah cukup duit, aku dah plan nak pergi Jepun dengan sepupu aku. Yelah dia umur 21 dah jejak kaki dekat Hong Kong. Padahal kerja bahagian stor je dkt Ming Ang tu. Aku jeles juga lah, Tapi tak pe lah tu rezeki dia. Maybe next year or this year giliran aku dengan dia lagi ke jejeak kaki dekat Jepun. InsyaAllah.

Actually aku ni memang kaki travel. Aku ni jenis yang suka berjalan and tengok negeri orang. Lagi satu aku ni suka sangat tempat tempat yang ada pantai. Sebab aku ni jenis yang sukakan alam semula jadi. So kalau aku nak travel aku akan cari tempat tempat yang senang or cantik untuk lihat bulan bintang. Satu lagi aku suka tengok air pantai.

And sepatutnya raya cina nanti nak pergi travel dekat pulau mana tah dengan sayang aku, tapi bila di fikirkan balik, maybe tak pergi la kot, sebab untuk semester ni subjek semua tought gilaaa kot. Orang kata semester ni, semester killer lah.

And kalau ada rezeki, semester break nanti fika nak bawak jalan jalan sarawak. Dia cakap dekat sana banyak tempat best, and rumah dia dekat sangat dengan pantai. So aku agak excited la nak pergi, tapi kena kumpul duit dulu la. Aku dah tengok dah pantai tu, dia ada hantar gambar, memang cantik gila, air dia biruuuu je, Perkh kalau duduk petang petang sambil tengok matahari terbenam memang aku rasa taknak balik. hihihiih

Korang share lah dengan aku tempat tempat yang best yang korang pernah pergi, mana tahu kalau dekat aku boleh la pergi. hihihihi.

Okayh lah kita jumpa next entry k. byeee.





PastFuture
Owner
Siti Noor Rafhanah
22 years old
Business Student
Johor [JDT]
Song




Visitors

visit counter
followers